DISC Profielanalyse en Waardenprofiel

Wil je meer werkplezier? Ontdek meer over jezelf door een DISC Profielanalyse!

Alleen praten is vaak niet genoeg om plezier in je werk te krijgen. Bijvoorbeeld van werkdruk naar werkplezier. Het is daarbij belangrijk om te visualiseren hoe je toekomstdoelen eruit zien.Waarom is het voor jou belangrijk om dit doel te bereiken?

Hoe ziet mijn baan eruit? Wat past bij mij en wat past niet?

Bij Mijnzelfbeeld coaching ga ik er vanuit dat iedereen zijn eigen oplossingen in zich heeft. Als coach ondersteun ik je ontwikkelings proces en help ik om je vraag of probleem, te vertalen naar een leerdoel. Wat heb ik nodig om weer werkplezier te ervaren? Wat motiveert mij? Hoe neem ik mijn verantwoordelijkheid, naar mijzelf, of naar de mensen in mijn omgeving? Centraal staan hierbij je communicatie en gedragsstijlen en je competenties en persoonlijke ambities.

DISC overview

Bij Mijnzelfbeeld Coaching gebruik ik het DISC Profielanalyse en Waardenprofiel.

DISC is een communicatie en een gedragsstijlen model. Hoe communiceer ik en welk gedrag laat ik zien. Ben ik direct of indirect. Ben ik taakgericht of mensgericht of beiden? DISC is ook een talenten instrument. Wat zijn mijn vaardigheden, waar ben ik goed in en wat zijn mijn uitdagingen om verder te komen? Op deze wijze maakt DISC je helder hoe je effectief groeien kan en maakt het je inhoudelijk sterker als professional.

DISC Profielanalyse geeft inzicht in ons gedrag en communicatie, met als doel om het begrip tussen mensen te vergroten.

DISC Waardenprofiel gaat over onze kernwaarden waarop je keuzes en jouw handelen baseert.

DISC is wordt daarom ook ingezet als deskundigheidsbevordering in je loopbaan. Als ontwikkelassessment, als loopbaanonderzoek en voor persoonlijke ontwikkeling.

DISC coaching geeft inzicht in je communicatie en gedragsvoorkeuren, de sterke en minder sterke voorkeuren. DISC is een zeer bruikbaar instrument zoals bijvoorbeeld voor het stimuleren van verandering, het verbeteren van communicatie en gedragen samenwerking.

DISC voor TEAMS: Groei door samenwerking

DISC wordt ook ingezet voor het ontwikkeling van teams.Dan kan er een TEAM DISC training aangevraagd worden. Bijvoorbeeld voor het verbeteren van samenwerking in de organisatie. Individueel vullen de teamleden de scan in en ontvangen hun persoonlijke profielanalyse. Tijdens de teamtraining worden de individuele profielen verwerkt in een groepsprofiel (Grid)dat inzicht geeft in groeps voorkeuren van communicatie en gedrag. Je ontdekt wat al werkt en wat ook in de toekomst verder kan werken. De gemeenschappelijke DISC taal zorgt ervoor dat je elkaar meer begrijpt en in elkaar verplaatsen kunt.Gebleken is dat dit een positieve uitwerking heeft op de onderlinge communicatie en samenwerking binnen de organisatie. Door inzicht in eigen en andermans profielanalyse ontstaat er meer waardering en begrip voor elkaar. door deze waardering ga je opzoek naar het beste bij jezelf en de ander.Het resultaat is meer werkplezier.

DISC with Q4 profiles
DISC landmap

Boek nu een DISC Q4 Profielanalyse en 2 coachgesprekken.

Je krijgt direct inzicht in je gedragsstijl en communicatievolgorde. En in je mogelijkheden om verder te ontwikkelen als professional.Tijdens deze twee coachgesprekken ( 2 x 90 min.)bekijken we de profielanalyse en de communicatiestijlen onderzoeken we samenwelke werkbare stappen je verder kunt gaan zetten. Boek nu voor€ 450,- Excl. BTW. Je krijgt daarvoor een mooi ingebonden boek met een volledige beschrijving van je profiel. Je kunt als extra ook een Disc Waardenprofiel aan vragen.

Neem contact op Bekijk een voorbeeld

Relevante methodieken

Interesse in een coaching traject of training?

Neem contact op voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek.