Profiel angela

Angela de Witte

Jouw persoonlijke coach

Ik ben Angela de Witte en ik ben de coach van Mijnzelfbeeld.nl. Als professionele coach zoek ik de ruimte op en zetten wij samen jouw vragen en obstakels om tot leerdoelen. Hiervoor maak ik gebruik van methodieken. Gaan we samen aan de slag?

Neem contact op

‘Een kind is geen vat wat je vol moet gieten maar een licht dat je aan kunt steken’

Wanneer vraag je om een Kind- coach? Help, ik weet het even niet?

Kinderen zijn onze toekomst! Na jaren in het onderwijs, eerst als leerkracht en later als Kind-coach in het onderwijs bij diverse scholen gewerkt te hebben voor kinderen met sociale en emotionele vraagstukken, is het welzijn van kinderen mijn drijfveer geworden om mij in te zetten voor een positief zelfbeeld en het welbevinden van kinderen en pubers. Naast het cognitieve leer-proces vind ik hun sociale en emotionele ontwikkeling en gedrag en communicatie een van de belangrijkste ontwikkelgebieden om in te groeien op weg naar volwassenheid. Namelijk: hoe is mijn zelfbeeld, welke zelfbeelden heb ik en het denken in mogelijkheden en veerkracht ontwikkelen. Hoe ga ik om met teleurstelling als kind. Hoe ga ik om met verdriet zoals verlies door scheiding van mijn ouders of overlijden van een vader of moeder, broer of zus? Wat maakt mij sterk? Waar ben ik goed in. En leren om te denken vanuit mogelijkheden. In plaats van probleemgericht, oplossingsgericht werken en denken. Het gaat tenslotte in onze maatschappij erom hoe je je zelf neerzet. Welke vaardigheden en talenten heb ik daarvoor nodig? Je kan nog zo intelligent zijn, en mooie resultaten halen wat natuurlijk prachtig is; tegelijk draait het ook om onze sociale en emotionele vaardigheden en veerkracht. Hoe we in deze wereld verder kunnen komen en hoe we staande kunnen blijven.

Het welbevinden en welzijn van kinderen is daarom voor mij een van de belangrijkste redenen om als kind-coach te werken. Ik heb een sterk vertrouwen in de (veer)kracht van kinderen. Het werken met kinderen en omgaan met hun diversiteit en vragen is voor mij steeds weer een grote leerschool gebleken. Kinderen weten vaak veel meer en denken vaak veel dieper dan wij als volwassenen soms beseffen. Ik zou een boek kunnen schrijven over alle gesprekken die ik met kinderen heb gehad, over hun vragen, belevingen, onzekerheden hun humor, talenten en creativiteit. Ik vind kinderen geweldig.

Persoonlijke ontwikkeling

Geef jezelf de ruimte

Wanneer zet ik mijn eerste beslissende stap? Hoe bereik ik wat ik echt wil? Je mogelijkheden ontdekken en benutten. Wil je echt verder kunnen gaan dan kanMijnzelfbeeld Coaching je een stap verder helpen.

Meer over coaching

Kind-coach

Ben jij wie je wilt zijn?

Ieder kind heeft kwaliteiten en talenten. Welke zijn dat? Als kind-coach versterk ik het zelfvertrouwen en het zelfbeeld van je kind. Ik werk vanuit de kwaliteiten van een kind: Ik kan het!

Meer over kind-coach

 

Aanbod

Laat je inspireren

Samen kijken we naar de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden. We zoeken de ruimte op om weer naar onszelf te kunnen luisteren. Zo komen we erachter wat we écht belangrijk vinden in het leven en maken we vooruitgang richting een positieve toekomst.

Bekijk aanbod

Doel

Kind-coach is een laagdrempelige wijze van begeleiden en oplossingsgericht speciaal voor kinderen ontwikkeld. Het is een vorm van coaching waarbij de belevingswereld van kinderen centraal staat.
Vaak gaat het om een onuitgesproken hulpvraag en deze kinderen laten ‘ zien’ dat er iets anders moet gebeuren zodat ze weer verder kunnen op school of thuis op weg naar hun volwassenheid. Belangrijk is voor ons als volwassenen opvoeders; zien wij deze signalen en doen we daar ook wat mee? Met andere woorden: zien wij de kinderen en geven wij hen ook een stem?

Neem direct contact op

Werkwijze

Als Kind-coach werk ik vanuit de gedachte van de pedagogische driehoek. Namelijk: kind – ouders – school. Samen met opvoeders, ouders en leerkrachten werken we aan het welbevinden van een kind. Het belangrijkste kenmerk van mijn Kind-coaching is: oplossingsgericht werken en denken in mogelijkheden. In plaats van probleemgericht dus oplossingsgericht. Wat kan ik wel? Tegelijk ook het besef dat soms dingen gewoon niet lukken of anders gaan. En hoe ga ik daar dan mee om? Daardoor versterken we het zelfbeeld en de veerkracht van een kind. Een positief zelfbeeld heb je niet zomaar in je leven. Dat leer je juist door negatieve en positieve ervaringen die je opdoet op weg naar volwassenheid. De vraag is: welke betekenis geef ik daaraan, als kind en als volwassen opvoeder.

Daarbij is het zelfvertrouwen en eigenwaarde en veerkracht ook van groot belang. Ben ik onzeker? Heb ik last van faalangst? Hoe is mijn zelfbeeld? Wat is het verhaal van je kind? En welke vraag ligt daaronder? Welk gedrag en gevoel laat mijn kind zien? Welk verlies heeft het kind meegemaakt in zijn leven? Wat gaat er in zijn of haar hoofd om? Wat zijn de talenten van je kind? Wat gaat wel goed? Wat is de gewenste situatie en hoe kan ik het beste omgaan met dit kind?

De kunst is om de juiste vraag te stellen aan het kind. Mijn aanpak is dat ik altijd werk vanuit de wereld van het kind. Daar luister ik eerst naar. Wat is jouw verhaal? Wat heb je mij te vertellen en wat wil je mij vertellen? Als er vertrouwen is ontstaan kunnen we aan de slag. Vertrouwen en veiligheid is de basis van elke stap die we samen zetten tijdens het Kind-coach traject.

Op deze manier wordt het welbevinden en zelfbeeld van het kind gestimuleerd en ondersteunt: ik kan het!
Tegelijk; als een kind sociaal en emotioneel goed in zijn vel zit kan hij/ zij ook het leerproces in het onderwijs beter aan en kan het kind al met al beter door zijn pubertijd heen rollen omdat het kind een sterker zelfbeeld en eigenwaarde heeft ontwikkeld. Kortom: een sterker identiteit.

Werkvormen

Ik gebruik bij mijn kind-coach trajecten de werkvormen van: Leary 4 Kids, DISC 4 Kids Observatieprofiel, Kids skills, NLP voor Kids, mascottes, tekenen, verhalen, weerbaarheid oefeningen, helpende gedachten, kwaliteiten spel, coachkaarten, en nog veel meer werkvormen die ik allemaal afstem op maat voor het kind om uiteindelijk te komen tot een positiever zelfbeeld en een groter zelfvertrouwen.
De kracht van mijn Kind-coaching ligt in het doelgericht werken door middel van een plan van aanpak: van probleem naar vaardigheid.

Intake, stappenplan, 5 tot 8 maal coaching, evaluatie. Tips en Tops voor thuis en op school.
Tijd: 60 minuten per afspraak.

Interesse in een coaching gesprek of heb je advies nodig? Neem gerust contact met mij op.

Referentie

Angela en ik hebben veel jaren nauw samengewerkt. Zo is ze jaren als kind-coach verbonden geweest aan mijn scholen. Heel veel kinderen en ouders heeft ze daar kunnen begeleiden. Ook heeft Angela leerkrachten die even vastgelopen waren verder kunnen helpen of een startende leerkracht, de kneepjes van het vak bijgebracht.
Daarnaast heb ik zelf bij Angela een supervisie-traject gedaan, waardoor ik een volgende stap in mijn carrière kon zetten.

Kortom: Angela is een echte all-rounder en kan met haar brede expertise een ieder, groot en klein, verder helpen.

Lydia Ootjers

Meerschoolsdirecteur basisonderwijs

Referentie

Angela is een bijzonder en mooi mens. Zij heeft mij een aantal coaching sessies gegeven waar ik tot vandaag nog veel van geleerd hebt. Een fantastische mentor die luistert en precies de goede dingen zegt om je te laten groeien.

Een steun voor je kan zijn in een traject wat vaak spannend en het begin kan zijn van een nieuw avontuur, dank!

Rozemarijn Rijlaarsdam

Eigenaar van Hoeve Rijlaarsdam, Feesten & Meetings

Relevante methodieken

Interesse in een coaching traject of heb je advies nodig?

Neem contact op voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek.